Ljubljana (brazilska restavracija, priporočam ljubiteljem
mesa)
Ni še dolgo, odprli so jo v prostorih bivšega
Lovca. Tlaki in pohištvo so še isti kot v prejšnji izdaji gostilne z italijanskim nadihom, le na stenah se najde kakšna bolj živahna
in močna barva. Rdeča, rumena, zelena. In pri oknu ene izmed sob stoji
bananovec s pravimi plodovi banan. Vedno, ko stopim v te prostore, se spomnim
starih post gimnazijskih časov, ko v Ljubljani še ni bilo kaj posebej drugega
kot Šestica, Čad, Ljudska kuhinja, Parma, Gril, Vesolje, Lipa in Lovec. K Lovcu se je šlo, če si želel srečati kolege, ki so stanovali v predelu, ki ga omejuje
Prešernova, Rimska, Igriška in Gregorčičeva. Ko so se že premaknili iz Vesolja.
Lovec je bil takrat še taka prava socialistična gostilna, običajno se je
druščina zbirala v prvi sobi, kjer je bil šank. In je še danes (šank). V Rodiziu do
Brazil. Shema prehranjevanja je preprosta. Na krožnik si nabereš vse sorte
zelenjavic, sirov in drugih prilog in čakaš, da Brazilec ali pa Slovenec
preoblečen v Brazilca pride do tebe z dolgim nabodalom, kjer je kos mesa in ti
ga pred teboj odreže. Meso je odlično, sveže spečeno. Za mesojedce torej odlična
varianta. In tudi vegetarijanec lahko preživi, če ga le preveč ne vznemiri
pogled na krvave kose mesa na sosednjih krožnikih. Zelenjavnega izbora je
namreč dovolj, imajo pa tudi neko opcijo z ribo. Sladic še nisem doživela, o
tem dopišem ob prvi priložnosti.
(Zadnji obisk
marec 2014)http://rodizio-brasil.com/
Ni komentarjev:
Objavite komentar