petek, 28. avgust 2015

Gostilna dela

(Ljubljana, okrepčevalnica)
Gostilna dela socialno podjetje, ki zaposluje mlade z manj priložnostmi za zaposlitev, najdete pa jo prav blizu najboljšega čevljarja v mestu.
Majhen lokal s prijetnim ambientom, okusno opremljenim, polnim zanimivih podrobnosti.  Čeprav hrano pripravijo tudi za s seboj, se je prijetno usesti in hrano uživati skupaj s prijetnim vzdušjem, ki ga ustvarja osebje, ki nam skoraj na očeh pripravlja hrano in prijazno postreže ter vrvež gostov, ki na gosto sedijo za maloštevilnimi mizami.
Za dobrodošlico priroma na mizo steklenica hladne vode z vejico mete. Česa več si ob kosilu v delovnem dnevu skoraj ne moremo želeti. Vsak dan je na izbiro nekaj zdravo sestavljenih jedi, ki jih postrežejo na skupnem krožniku. Ta dan je bila na voljo špinačna juha, zelena mešana solata s čičeriko in tremi piščančjimi nabodali, mešana solata s popečenimi bučkami, kumarično krompirjeva solata in pohan oslič, njoki z zelenjavo ter sirovi ali orehovi štruklji. Za vsak okus se najde kaj. Ponudba se spreminja dnevno, zato si je najbolje prej ogledati njihovo facebook spletno stran z dnevnim jedilnikom. Izbrala sem si nabodalca, zelo okusno jed z glikemičnim indeksom 7. Edina težava zame je bila nekoliko prevelika porcija. Jaz sem se kljub vsemu potrudila in pojedla vse. Tako smo se naučili. Saj veste, hrane se ne meče stran. Zato morda priporočilo gostilni, da pripravljajo tudi polovične porcije. In prav zaradi obilnega obroka si nisem privoščila sladice, ki si jo sicer vedno. Saj veste, »to je drug predal« in brez sladice (ki ima najbrž nekoliko višji glikemični indeks), pač ne gre. Imeli so jabolčne rezine, prav lepo so izgledale.
(zadnji obisk aprila 2016)


Ni komentarjev:

Objavite komentar