sobota, 9. julij 2016

Konoba Gradina

(Gradina, Vrsar, turistična konoba, priporočam)
Če boste vozili po turistični aveniji med Limfjordom in Vrsarjem med teksaškimi grili, kjer se vrtijo odojki in vas živi gostinci (namesto plastičnih kipcev kuharjev) že na cesti skušajo zvabiti v svoje prazne ali delno prazne lokale in si lačni želeli privoščiti kakšen dober mesni obrok se ustavite v Gradini. Tam je grill konoba, sicer naravnana na množični obisk turistov, predvsem nemško govorečih. Tja sva z Johnom prišla po priporočilu domačina iz Rovinjskega sela, ki pravi, da tam najbolje pripravijo meso. Ob prvem obisku sva tam pričakovala klasično domačo istrsko konobo s kaminom, kjer pečejo klobasice in ombolo in pravo istrsko maneštro. Pa sva našla turistično gostilno tipa grill z veliko mizami in zelo organizirano postrežbo. Najbrž tudi zmogljivo kuhinjo, kot jo je opisoval Bourdain v svoji knjigi. Vsa ta organizacija se je izkazala za odlično. Na mizo namreč priromajo dobre jedi v pravem tajmingu. Gostišče je, kljub veliki kapaciteti, polno zadovoljnih gostov. Meso je res dobro pripravljeno. Od raznih vrst mesa na žaru s sveže pečenim krompirčkom in gobovo žar omako, do jagnjetine in teletine »u teći«. Tudi sladice so bile dobre. Imajo tudi ponudbo morskih jedi, a teh nismo poskusili, ker smo tja prišli na meso, pa tudi morske raje vzamemo v za te jedi usmerjenih gostiščih.
Torej, če boste želeli mesnega obroka na relaciji Lim – Vrsar le pojdite tja.

(zadnji obisk junija 2016)


Ni komentarjev:

Objavite komentar