(Ljubljana v predelu za Kolinsko, domača gostilna s konjskim mesom,
priporočam)
Kuhinja ob konjski mesnici je odprta že dolga leta in že dolgo sem se
odpravljala tja, da poskusim tudi kuhinjo. Njihovo pašteto in meso smo namreč
redno kupovali na ljubljanski tržnici. O kuhinji pa sem slišala govoriti tudi
mesarjevega zeta, ki vodi eno najboljših ribjih konob na Jadranu.
Notranjost je zelo prijetna, slovensko domačna, v lokalu je le pet miz
in to daje gostu dodaten občutek udobja v merilu človeka. Za pozdrav iz kuhinje
prinesejo njihovo znamenito pašteto in odličen kruh. Naj kot pohvalo dodam, da
tega prijetnega uvoda ne zaračunajo kot pogrinjek in to jim štejem še v dodatno
dobro. Na meniju so seveda jedi iz konjskega mesa, od golaža pa do pljučnega
fileja. Ob prvem obisku sem se odločila za slednje in sicer za manjšo porcijo,
ki pa je bila še vedno prevelika zame. No, pojedla sem vse, še skupaj z
odličnim pečenim krompirčkom in domačo mešano solato. Odlično!
http://www.mesarstvo-krusic.si/kuhinja-krusic/
(zadnji obisk marca 2017)
Ni komentarjev:
Objavite komentar