(Predoslje, domača kuhinja s pridihom visoke kuhinje, zelo
priporočam)
Pri prebiranju bloga sem ugotovila, da sem o gostilni pisala večkrat.
Prvi zapis iz 2011
Če si zaželite prijetnega domačnega vzdušja in hrane za pretanjene okuse, se kar odpravite v Predoslje. Takoj, ko boste vstopili v gostilno, vas bo obdalo eterično vzdušje ambienta, gostitelja in prijetnih vonjav, ki se širijo po hiši. V notranjosti je opaziti, da ne gre za navadno gostilno, da je vse skrbno izbrano in pripravljeno z veliko pozornosti. Tako je tudi pri hrani, začenši že pri meniju, ki se spreminja v letnih časih in dopolnjuje z ustvarjalnimi kulinaričnimi domislicami gostitelja. Vsakdo se lahko poistoveti z jedjo po svojem okusu. Skrbno pripravljene ribe, meso, bio in tudi veganske jedi. Tudi sladice niso kar tako. Vedno kaj bolj čokoladnega in kaj s sadnimi sestavinami. Zelo priporočam.
Zapis iz nekega leta nekje vmes
Spet sem se pisanja bloga lotila nekoliko prepozno in spomini na jedi niso več sveži. Zato tale zapis ne bo vseboval vseh občutkov, ki so me obdajali ob res odličnem gurmanskem doživetju. Tokrat mislim, da sem bila pri Krištofu tretjič, vsakokrat je bilo odlično. Saj ne vem, zakaj tja ne zaidemo večkrat, verjetno zato, ker nam ni ob poti. Tokrat smo se vračali z Bleda in iskali primerno gostišče, kjer bi lahko dobili tudi kakšno postrv. Pri Krištofu jo imajo in to v papirju tako, da meso zadrži vse svoje okuse, ki so še obogateni z začimbami. Zraven so postregli izjemen pire z zelišči. John si je privoščil jagnje z zelenjavnimi prilogami, bil je izjemno zadovoljen. Mlajša hči je začela z odlično govejo uho z rezanci in nadaljevala z izjemnimi domačimi ravioli – zaradi preteklega časa, se hči spomni samo, da so bili odlični, ne pa s čim so bili polnjeni in kakšna omaka jih je objemala. Tudi sladice so bile izjemne. Čokoladna cigara, viski sladoled, karamelna omaka. Fondant bele čokolade jagodna omaka, sladoled nespomnimsekakšen. Duo domačih štrukljev. Vse seveda bio, vključno z vinom.
Ambient je urejeno gostilniški, z novodobnim bio pridihom, postrežba prijazna in profesionalna. Ob čakanju na hrano si lahko preberete vse o zgodovini gostilne.
Zapis iz 2022
Po treh letih smo Krištofa spet obiskali. Tokrat
smo sedeli zunaj v prijetnem objemu pergole in trte mislim. Postrežba prijetna.
Hrana odlična. Za pozdrav iz kuhinje pašteta iz kurjih jetrc obdana z nekakšnim
češnjevim ovojem, poleg skuta in različni kruhki. Čemaževa juha z nekakšnim
raviolom z jajčnim rumenjakom. Od
predjedi se spomnim odlične rižote z mavrahi in fužev s šparglji in ribjim
tatarrcem. Od glavnih jedi odličen brancinov file ali pa telečji zrezek s
tartufi, ne vem če je bila tu zraven tudi Jakobova pokrovača. Za sladico
izjemna tiramisu kombinacija. Dobilo se je tudi pito z jagodičevjem ali pa
čokoladno malinovo torto. In, ker to še ni bilo dovolj – na koncu so na mizo
priromali še pehtranovi makroni in nekakšni čokoladni trufli.
2023 Še vedno odlično.
(zadnji obisk aprila 2023)
Ni komentarjev:
Objavite komentar