torek, 11. avgust 2020

Atelier

 (Ljubljana, restavracija z Michelinovo zvezdico, priporočam)

Pot me je prvič zanesla tja prvi dan, ko so imeli odprto po tem, ko so prejeli Michelinovo zvezdico. Tam nudijo tudi kosila z dvema ali tremi hodi, vsak dan nekaj drugega. Izbiramo lahko med dvema predjedema in dvema glavnima jedema. Kot tretji hod pa si lahko opcijsko izberemo sladico s kavico.

Ne spomnim se več natančno, kaj je bilo na jedilniku prvikrat ko sem zavila tja. Drugikrat je bilo za predjed na izbiro medaljon iz kvašenega testa, obložen s praženo čebulo, inčuni in olivicami (zelo prefinjeno pripravljeno, okusi so se poigravali na brbončicah) in ruladice iz trtnih listov, polnjene z gorgonzolo, spečene kot tempura z čebulnim kečapom in rukolinim pestom (izborno). Za glavno jed je bila na izbiro svinjina nevemveč kako pripravljena, gotovo je bila odlična, a je nisem poskusila, kajti izbrala sem špagete s školjkami. Bili so odlični.

Ambient je prijeten, tako znotraj kot zunaj, osebje je prijazno. Pripravite pa se na nekoliko višje cene, kot so v navadi v tem predelu Ljubljane. Michelinova zvezdica je pač Michelinova zvezdica.

(zadnji obisk avgusta 2020, restavracijo je zamenjal drug lokal z istim chefom))

https://www.facebook.com/RestavracijaAtelje/

Ni komentarjev:

Objavite komentar