(Ljubljana, restavracija z Michelinovo zvezdico, priporočam)
Pot me je prvič zanesla tja prvi dan, ko so imeli
odprto po tem, ko so prejeli Michelinovo zvezdico. Tam nudijo tudi kosila z
dvema ali tremi hodi, vsak dan nekaj drugega. Izbiramo lahko med dvema predjedema
in dvema glavnima jedema. Kot tretji hod pa si lahko opcijsko izberemo sladico
s kavico.
Ne spomnim se več natančno, kaj je bilo na
jedilniku prvikrat ko sem zavila tja. Drugikrat je bilo za predjed na izbiro
medaljon iz kvašenega testa, obložen s praženo čebulo, inčuni in olivicami
(zelo prefinjeno pripravljeno, okusi so se poigravali na brbončicah) in
ruladice iz trtnih listov, polnjene z gorgonzolo, spečene kot tempura z
čebulnim kečapom in rukolinim pestom (izborno). Za glavno jed je bila na izbiro
svinjina nevemveč kako pripravljena, gotovo je bila odlična, a je nisem
poskusila, kajti izbrala sem špagete s školjkami. Bili so odlični.
Ambient je prijeten, tako znotraj kot zunaj, osebje
je prijazno. Pripravite pa se na nekoliko višje cene, kot so v navadi v tem predelu Ljubljane. Michelinova zvezdica je pač Michelinova zvezdica.
(zadnji obisk avgusta 2020, restavracijo je zamenjal drug lokal z istim chefom))
Ni komentarjev:
Objavite komentar