(Brtonigla, konoba, priporočam)
Že dolgo sva se odpravljala tja, nekako ni bilo
priložnosti. Pred korono smo v Brtonigli vedno zavili v preizkušeno Astareo, še
kakšnega pol meseca pred uradno razglasitvijo epidemije smo bili tam, potem nas
je pretresla vest, da je bil legendarni lastnik, ki se je z gosti vedno usedel
za mizo, da bi sprejel naročilo, prva žrtev epidemije na Hrvaškem.
Šantiča sva dala med gostilne, ki jih je treba obiskati
na predlog teniške prijateljice, ki tja zahaja bolj redno. Na škampe, da je
treba tja. In nekega spomladanskega dne, ko sva na pot v hrvaško Istro šla pod
večer, da bi se izognila gneči na meji, sva ravno nekje okoli Sečovelj
razmišljala, kaj bi za večerjo. In Šantič je bil ravno prav daleč na poti za
večerjo.
Vse je bolj po domače, kot se za konobo spodobi.
Gostje so bili v glavnem Slovenci in večina gostov je naročila škampe. Midva
tudi. Najprej mešane morske predjedi in potem škampi na buzari. Vse je bilo
dobro, ne pa kakšnega presežka.
Skratka, če ste v bližini, se jih splača obiskati.
(zadnji obisk maja 2022)
Ni komentarjev:
Objavite komentar