sobota, 23. avgust 2014

Ljubljanski dvor

Ljubljana (picerija)
Ljubljanska picerija, ki je prinesla pice, pečene v krušni peči. Za moj okus še vedno ena izmed boljših pic, ki se jih da dobiti v glavnem mestu. Testo je primerno tanko in lepo zapečeno na robu. Sestavine so pravšnje, da se dobiti tudi različice z mozzarelo. Edina stvar, ki je pri pripravi niso znali narediti pravilno, je pica z radičem. Takšna pica izvira iz severne Italije, kjer jedi z radičem pripravljajo na način, da ga spečejo ali skuhajo. Tudi v rižoti ali s testeninami. Na ta način pripravljajo tudi pico z radičem. Okusila sem jo v Trentu (Trentino Alto Adige), kjer radič uporabijo skupaj z gorgonzolo. Izjemna pica. No, tu v Ljubljanskem dvoru pa pico najprej spečejo in goro svežega rdečega radiča naložijo nanjo. Kot rukolo. Le, da je pri rukoli to v redu, pri radiču pa ne. Druga posebnost je bila ta, da v tej piceriji nisi mogel plačevati s kreditno kartico. No, zadnjikrat, ko sem bila tam, tega nisem preverjala. Ambienta niti ne bi opisovala, ker ga vsi Ljubljančani najbrž poznajo, za prišleke pa naj povem, da je v redu. Ravno pravšen za picerijo. Strežba je bila v glavnem v redu, zadnjikrat, ko sem bila tam, pa je bilo natakarju nekako vseeno. No tudi to se zgodi. Pica pa je bila v redu.

(zadnji obisk julij 2016)

https://www.facebook.com/LjubljanskiDvor/

Ni komentarjev:

Objavite komentar