Ljubljana
(picerija)
Ljubljanska picerija, ki je prinesla pice, pečene v
krušni peči. Za moj okus še vedno ena izmed boljših pic, ki se jih da dobiti v
glavnem mestu. Testo je primerno tanko in lepo zapečeno na robu. Sestavine so
pravšnje, da se dobiti tudi različice z mozzarelo. Edina stvar, ki je pri
pripravi niso znali narediti pravilno, je pica z radičem. Takšna pica izvira iz
severne Italije, kjer jedi z radičem pripravljajo na način, da ga spečejo ali
skuhajo. Tudi v rižoti ali s testeninami. Na ta način pripravljajo tudi pico z
radičem. Okusila sem jo v Trentu (Trentino Alto Adige), kjer radič uporabijo
skupaj z gorgonzolo. Izjemna pica. No, tu v Ljubljanskem dvoru pa pico najprej
spečejo in goro svežega rdečega radiča naložijo nanjo. Kot rukolo. Le, da je
pri rukoli to v redu, pri radiču pa ne. Druga posebnost je bila ta, da v tej
piceriji nisi mogel plačevati s kreditno kartico. No, zadnjikrat, ko sem bila
tam, tega nisem preverjala. Ambienta niti ne bi opisovala, ker ga vsi
Ljubljančani najbrž poznajo, za prišleke pa naj povem, da je v redu. Ravno
pravšen za picerijo. Strežba je bila v glavnem v redu, zadnjikrat, ko sem bila
tam, pa je bilo natakarju nekako vseeno. No tudi to se zgodi. Pica pa je bila v
redu.
(zadnji obisk
julij 2016)
https://www.facebook.com/LjubljanskiDvor/
https://www.facebook.com/LjubljanskiDvor/
Ni komentarjev:
Objavite komentar