(Trst,
pizzeria in gostilna z italijansko hrano, priporočam)
Tja sem zašla, ko sem po večernem Trstu iskala nekaj
primernega za pod zob. Ne ravno fast fooda in ne kakšne restavracije, kjer bi
morala preživeti s tremi hodi. Za večerjo bi bilo enostavno preveč. Tudi pizza,
ki je sicer izgledala slastno, bi mi bila preveč za večerjo. Pa me je v
notranjost zvabila tabla, kjer je bilo naštetih nekaj dnevnih jedi, med njimi
tudi torteloni z ribo v paradižnikovi omaki. In prav to sem si naročila, skupaj
s kozarcem belega vina. Bili so odlični, polnjeni z ribo, kot je obljubljal
jedilnik in obkroženi z odlično paradižnikovo omako z nekaj izkoščičenih črnih
olivic. Za coperto sem dobila neke vrste polnjeno focaccio, kaj več pa nisem
zmogla. Tudi sladice ne, ki sem jo ta dan dobila namesto kosila. Ambient je
sicer čisto italijanski, z centralno razsvetljenim jedilnim prostorom in
rustikalnimi lesenimi stoli. Čisto italijanski pravim zato, ker sem v podobnem
ambientu enkrat čudovito jedla v središču Rima. Bolj domače in manj fino.
Postrežba prijazna, gosti raznoliki. Od družb turistov, do parov domačinov in
starejših gospa s trajno ondulacijo in ogrlico iz okroglih kroglic (morda
biserov) okrog vratu.
Če kdaj ne bom vedla kam v Trstu, se zagotovo še
vrnem. Ta pogojnost je bila zapisana zato, ker je v tem mestu še veliko dobrih
gostiln in restavracij, tudi takšnih s kakšno Michelinovo zvezdico, predvsem pa
je tam tudi Franco Sporco, ki ga skoraj moram obiskati, a za to pustolovščino
bom rabila kakšno družbo.
http://www.albarattolo.it/
http://www.albarattolo.it/
(zadnji obisk
februarja 2017)
Ni komentarjev:
Objavite komentar