(La Spezia, priporočam)
Še ena gostilna s tipičnimi
italijanskimi jedmi, ki jo je priporočil domačin Franco. Morda še bolj nagnetene
mize kot v prejšnji trattorii. Prav tako belo pogrnjene mize in centralna
svetloba. Polno domačinov. Dober znak. Baje imajo najboljšo pizzo v mestu. Ker
je bilo zvečer smo raje posegli po morski hrani.
Spet mešane morske predjedi.
Enako dobre kot v prejšnji gostilni. Hobotnica, marinirani inčuni, kozice, dve
vrsti školjk, kozice v majonezni omaki, ocvrtki. Malo me je zmotilo, ker so
dodali tudi dimljenega lososa, ki pa najbrž ni tipična ligurska jed J. Verjetno
pa je moderen med domačini. Za naslednjo jed fritto misto, za moj okus odličen.
In pa špageti z morskimi sadeži, ki so bili še bolj obilni kot v gostilni iz
prejšnjega bloga. Bili pa so v prejšnji gostilni bolj okusni (bolj pretanjeno
narejeni). Po moje 300 g testenin.
Seveda je na krožniku ostalo več kot polovico. Za sladico so sicer ponujali
nonino torto - pito z jajčno limonino kremo, a je nisem naročila, ker je bila
pretežka za po tako obilnem obroku, zato sem se odločila za lešnikov tartuf.
Ravno prav. In Fernetto.
(zadnji obisk oktobra 2022)
https://it-it.facebook.com/people/O-sole-mio/100068625609698/
Ni komentarjev:
Objavite komentar