ponedeljek, 31. oktober 2022

O sole mio

 (La Spezia, priporočam)

Še ena gostilna s tipičnimi italijanskimi jedmi, ki jo je priporočil domačin Franco. Morda še bolj nagnetene mize kot v prejšnji trattorii. Prav tako belo pogrnjene mize in centralna svetloba. Polno domačinov. Dober znak. Baje imajo najboljšo pizzo v mestu. Ker je bilo zvečer smo raje posegli po morski hrani.

Spet mešane morske predjedi. Enako dobre kot v prejšnji gostilni. Hobotnica, marinirani inčuni, kozice, dve vrsti školjk, kozice v majonezni omaki, ocvrtki. Malo me je zmotilo, ker so dodali tudi dimljenega lososa, ki pa najbrž ni tipična ligurska jed J. Verjetno pa je moderen med domačini. Za naslednjo jed fritto misto, za moj okus odličen. In pa špageti z morskimi sadeži, ki so bili še bolj obilni kot v gostilni iz prejšnjega bloga. Bili pa so v prejšnji gostilni bolj okusni (bolj pretanjeno narejeni).  Po moje 300 g testenin. Seveda je na krožniku ostalo več kot polovico. Za sladico so sicer ponujali nonino torto - pito z jajčno limonino kremo, a je nisem naročila, ker je bila pretežka za po tako obilnem obroku, zato sem se odločila za lešnikov tartuf. Ravno prav. In Fernetto.

(zadnji obisk oktobra 2022)

https://it-it.facebook.com/people/O-sole-mio/100068625609698/

Ni komentarjev:

Objavite komentar