Piran (morski
bife, priporočam)
Kadar smo bili v Piranu, se nismo obremenjevali z izbiro
gostilne. Vedno smo zavili v Bife Ivo na obali. Edina zadrega, ki lahko nastopi
je ta, da ne dobite proste mize. Zato je ob sončnih dnevih, ko veliko ljudi
obišče Piran, bolje mizo rezervirati. Najbolje je, če dobite kakšno na morski
strani. Tako lahko še bolj doživite trenutke morskih užitkov na obali. Že
poimenovanje lokala »bife« vam pove, da gre za preprostejšo varianto gostilne,
brez sofisticiranih prtov, prtičkov in izbora kozarcev. Takšne vrste gostiln so
mi v času oddiha bliže (nekaj podobnega sva našla na Cresu v bifeju Regata).
Strežba je moška, natakarji v črnih hlačah in belih srajcah. Klasika. Jedilnik
je preprost, poln morskih dobrot. Običajno smo si privoščili kakšno morsko
rižoto in potem ribico. Tudi vse kar sodi zraven imajo. Tudi domačo malvazijo.
Kaj več ne bi pisala. Skratka priporočam vam doživetje ob morskih dobrotah na
piranski obali.
(zadnji obisk
pomlad 2011)https://www.facebook.com/pages/Restaurant-Ivo-Piran/159403747528386
Ni komentarjev:
Objavite komentar