Ljubljana, na Ribjem trgu (moderni
tapas bar)
To je še mlad bar s tapasi, sicer ne nujno
španskimi. Nekateri imajo tudi slovenski navdih, nekateri malce
internacionalnega, a so skrbno izbrani – takšni za hladno ali toplo predjed,
mesno ali ribjo glavno jed in prilogo. Vse kar smo naročili, je bilo izjemno
okusno. Kot hladne tapas so bile na mizi na mizi krema albuminske kraške skute, narezan pršut, sardoni na šavor, nežno začinjen goveji tartar, Kot topli pa chorizo na belem fižolu, mesne kroglice s paradižnikovo omakco, mini pečenice, pečen jelen z grobo piransko soljo, jagenjček na kremi iz zelene, ocvrt goveji rep v paprični omakci, pražene
bučke (mislim, da v koruzni oblekici), krompirček iz pečice, pečena čebula z jabolčno redukcijo, pečena gosja jetra na korenčkovem pireju, morda še kaj.
Vsega ravno prav. Lahko bi se lotili tudi morskega izbora, a tokrat smo se
odločili bolj za mesno. In na koncu izjemne sladice v posebnih kombinacijah. Najbolj me je očarala koromačeva kremna rezina.
Ambient je bolj mestno asketski, a prijeten. Morda
škoda, da tega novega bara še ni spoznalo več ljudi. V času kosila sta bili
namreč zasedeni dve mizi. Morda je bil kriv tudi dan mokrega snega in plundre,
ko so ljudje raje pojedli doma (op. pri zadnjem obisku je bilo ljudi več, predvsem penzionistov). Postrežba prijetna (edino dvakrat se je zgodilo isto, ko so dejali, da so mize v glavnem prostoru rezervirane, potem pa nikogar ni bilo - škoda, ker takoj izgubijo na iskrenosti).
Skratka, pojdite pogledat in poskusit!
Zadnje čase smo večkrat prišli na kosilo. Zelo dobra in raznolika hrana.
Ob zadnjem obisku sem ugotovila, da nimajo več posebej pripravljenih dnevnih kosil po ugodni ceni, ampak da menije za kosila pripravijo iz dnevne ponudbe. Cene so višje, čakala sem predolgo, glavna jed ni bila več vroča, le spremljajoči krompirček. Sicer je bilo okusno, razen morda sladice, ki bi lahko bolj razveselila brbončice.
(zadnji obisk
julij 2018)Zadnje čase smo večkrat prišli na kosilo. Zelo dobra in raznolika hrana.
Ob zadnjem obisku sem ugotovila, da nimajo več posebej pripravljenih dnevnih kosil po ugodni ceni, ampak da menije za kosila pripravijo iz dnevne ponudbe. Cene so višje, čakala sem predolgo, glavna jed ni bila več vroča, le spremljajoči krompirček. Sicer je bilo okusno, razen morda sladice, ki bi lahko bolj razveselila brbončice.
http://www.tabar.si/
Ni komentarjev:
Objavite komentar