Ljubljana,
Nove Jarše (domača gostilna, priporočam)
Že nekaj let bo do tega, ko mi je prišlo na uho, da
imajo Pri stričku, tam zadaj v Jaršah odlične debele štrudle. Pa se je danes,
ob prav posebnem praznovanju polovice poti do svojega dne, našla priložnost za
obisk te gostilne. Parkirati je bilo bolj težko, a k sreči ni bilo kakšnih
redarjev, ki bi ozelenili moje vozilo. Prvi vtis je bil, da je gostilna precej
polna, posebej v temačnem prostoru ob šanku se je gnetlo precej kramljajočih
moških, kar ni značilnost te vrste. Drugi vtis je bil karirast. Belo zeleno
modri karirasti prti na mizah zunaj, ob njih je sedelo nekaj moških s
karirastimi srajcami. Belo rdeče rumenkasti karirasti prti v notranji sobi, za
eno izmed miz sta sedela moška v karirastih srajcah. Natakarja, ki sta stregla,
sta imela karirasti srajci. Torej pri karirastem stričku, ali kako že.
Starejši natakar je s svojo naravno prijaznostjo
takoj nadoknadil nekaj minutno čakanje na prvo strežbo, pa saj mu niti ni bilo
zameriti, ker se je za vrati kuhinje zaznalo značilno vrvenje gostilne, v
kateri imajo veliko gostov in dela. Dnevna ponudba na meniju je bila obetavna,
težko se je bilo odločiti. Za začetek goveja juha in nekaj predjedi, ena izmed
njih je bila domača žolca. Od enolončnih zadev, kot so jota, obara ali golaž,
preko lažjih, kot so ajdova kaša, zelenjavni polpeti, njoki z gobovo omako, pa
do pečenke ali račke z rdečim zeljem. Ajdova kaša je bila pripravljena na
podoben način kot domača, le da ni vsebovala le gob in rumene buče, kot je
obetal jedilnik, ampak tudi malce pora in čičerike. Okusno. Poleg pa obilno
naložena skleda z motovilcem. K jedem so nudili mošt in svež domač jabolčnik.
Za sladico so nudili jabolčno-sirov štrudelj, gratinirane palačinke (to bi bilo
kar malo preveč), čokoladno torto, tiramisu in pa kakijev štrudl, ki se mu ni
bilo moč upreti. Tale obisk štrudlja res priporočam!
(zadnji obisk
oktobra 2014)
https://www.facebook.com/pri.stricku
https://www.facebook.com/pri.stricku
Ni komentarjev:
Objavite komentar