sobota, 27. februar 2016

Gostilna Spark

(Sežana, okrepčevalnica s kraško in italijansko hrano, priporočam)
Pot me je slučajno zanesla mimo Sežane v času kosila po delovnem dopoldnevu, ko se je želodček že močno oglašal. Sopotnica je bila k sreči poznavalka teh krajev in naju je peljala v  gostilnico, ki je običajni turist v Sežani nikakor ne bi našel. Treba je najti Sežanski inkubator in zaviti desno okoli poslopja, vhod je iz zadnje strani. V takšnem poslovno inkubatorskem okolju bi človek pričakoval bife socialističnega tipa, a takoj ko vstopi, se znajde v prijetnem nekoliko rustikalnem mediteranskem ambientu. Miz v različnih kotičkih gostilnice  je dovolj, so pa v času kosila kar zasedene, precej tudi z gosti iz sosednje Italije. Se jih spozna po pojavi, oblekah, frizurah (tudi moških), uživanju kosila ob kozarčku rujnega in kave po njem ob branju časopisa. Skratka lokal je dobro obiskan, kar je prvi dober znak. Sicer pa tudi za trenutek nisem podvomila, da me sopotnica ne bi pripeljala v dobro gostilno.
Na jedilnem listu dobite širok izbor jedi. Naj posebej omenim ovčji sir iz Vremščice, prave kombinacije pašt, meso iz žara na odprtem ognju, pizze iz krušne peči in lep izbor sladic. Na voljo imajo tudi kosila, za različnim številom hodov in raznorodnimi glavnimi jedmi. Od kmečke pojedine in vampov, preko puranjih zrezkov, testenin, pa do pizze. Možnost je tudi izbor italijanskega kosila, kjer lahko juhe, tople predjedi, glavno jed ter solato iz bara ali sladico izberete iz dnevnega nabora.  Sopotnica je pohvalila pizzo, jaz pa sem si privoščila špinačne njoke s pinjolami in radičevo kremo. Odlični. Ravno prav majhni njoki in prava kombinacija okusov špinače, radiča pinjol in sira.
Prijetno presenečenje, priporočam za obisk, če se boste mudili v Sežani.
(zadnji obisk februarja 2016)


http://www.gostilna-spark.com/o-nas/

Ni komentarjev:

Objavite komentar