Portorož
(ribja kantina, priporočam)
Na obali, posebej pa v Portorožu je težko najti gostilno
z natur pripravljeno hrano. In takšna je kantina Fritolin. Na jedilniku imajo jedi,
ki jih ne najdete drugod, npr. ribji brodet s polento, sardelice in drugo plavo
ribo, mole in še kakšno drugo sezonsko morsko hrano. Tudi školjke so bile
super. Ambient notranjosti je domač, zunaj pa so mize kot v vlaku postavljene
kar ob cesti – od pločnika jih loči le cvetlična ograja. Natakarji urni,
prijazni in polni dovtipov. Miz ne morete rezervirati, zaradi gneče, ki je
dober znak, pa se lahko zgodi, da boste ob kozarčku za šankom ali pa na sončku
pred lokalom morali počakati kakšnih petnajst minut na prosto mizo. To je pač
treba vzeti v zakup, pa saj se tam mudimo običajno ob dela prostih dnevih in ni
nič narobe, če malo počakamo.
Na kavo in kepico sladoleda pa je najbolje iti
preko ceste v Cacao in tam na plaži uživati in si na soncu odpočiti od
napornega prehranjevanja.
(zadnji obisk marca 2016)
Ni komentarjev:
Objavite komentar