(Avber, kmečki
turizem)
Že enkrat prej, ko smo bivali v Šepuljah, nas je
sprehajalna pot pripeljala do vznožja planote, kjer je Avber, cesta pa pelje še
naprej proti Ponikvam in Štanjelu.
Francinovi sprejmejo goste zelo prijazno, z osebno
prisrčnostjo, pa tudi s kozarčkom domačega – teranovim likerjem ali kakšnim
drugim domačim žganjem. Ambient je prijeten, notri v domače opremljeni
jedilnici, ali zunaj z lepim razgledom na kraško krajino. Za predjed smo dobili
dober kraški pršut s svežim kruhom in teranom. Postrežejo tudi dobre juhe –
nekoliko spicy bučno juho, domačo joto, slišala pa sem tudi o slovesu njihove
gobove juhe. Za glavno jed je bila na krožniku pečenka s pečenim krompirčkom.
Domača solata je bila odlična. Postregli so tudi nekaj prilog – hren v teranu, sladko
zelje in še nekaj. Za desert so bili izjemni kvašeni štruklji z orehi,
potreseni z drobtinicami. Še pridemo tja, če nanese.
(zadnji obisk
oktobra 2017)
http://www.ukmar.si/
Ni komentarjev:
Objavite komentar