ponedeljek, 16. julij 2018

Operna klet

(Ljubljana, ribja restavracija)

V Operno klet so zahajali že naši starši, pred pol stoletja je bila shajališče za večerno druženje ob morski hrani in rujni kapljici. Takrat so stregle legendarne natakarice v beih bluzah, črnih krilih in legendarnih Borosana obuvalih, spominjam se, predvsem v kletnih prostorih. Mislim, da so vrt na dvorišču hiše odprli kasneje.

Danes imajo nekoliko sodobnejši image, strežejo predvsem natakarji, gostje pa so bolj iz domačih logov. Prav sreča je, da v hišo nasproti opere ne zaide množica turistov, ki jih srečamo po Stari Ljubljani.

Jedilnik je v primerjavi z včasih, ko so imeli kalamare, sardelice, kakšno ribo in seveda ribjo ploščo, pa fižol z naribano redkvijo, precej sodobnejši. Trudijo se biti fensi, kot vse ostala gostišča širom Slovenije.

Hrana je bila ob našem obisku dobra. Za predjed hobotnica v solati, brancinova pašteta z dimljenim lososom in bakalar. Dobre so bile tudi rižote – črna sipina in morska. Ta dan so nam ponudili file divjega gofa s prilogo – file bi lahko bil nekoliko bolj sočen, je pa res da je meso tovrstnih velikih rib lahko nekoliko suho. Dobre so bile tudi sladice, poskusili smo jabolčni zavitek in čokoladni sufle.
V času kosila nudijo tudi menije.

Vsekakor priporočam obisk Operne kleti, še posebej če bi se radi ognili gneči turistov in v miru užili svoj večer ob dobri hrani.

Ob zadnjem obisku ob priložnosti kosila smo izjemno dolgo čakali. Cena kosil je primerljiva z lokali v mestu. Cena ostalih jedi je kar visoka.

Operno klet so poleti 2019 žal zaprli.

2023 pa so jo spet odprli. V novi vsebini je še nismo obiskali.

(zadnji obisk avgusta 2018)

http://www.operna-klet.si/

Ni komentarjev:

Objavite komentar