torek, 24. julij 2018

Boccaporta

(Pula, konoba z domačini)

To je ena izmed dveh restavracij, ki mi jih je predlagala domačinka. Druga je bila Vodnjanka v Puli, ki sem jo že opisala v tem blogu. Sem torej zahajajo domačini in to dejstvo je bilo poleg ambienta in simpatičnega natakarja eno izmed najboljših sestavin uživanja v gostilni.

Sedela sva pri vhodnem delu pod gosto senco fige in trte, na lesenih stolih ob mizi prekriti s plavimi kockastimi prti. Okoli nas so sedeli domačini z zanimivimi pogovori o ribah, barkah, nepremičninah in Slovenkah kot idealnih ženah za v penziji. Pogovarjali so se preko miz in med mizami, vmes vstajali in si kazali slike na mobilnikih, vsake toliko je kdo navrgel kakšen vic.

Hrano imajo obojno, morsko in mesno, tudi midva sva naročila en miks. Mešane morske užance za predjed, črno rižoto za drugo jed in telečjo pečenko s krompirjem in solato za glavno jed. Hrana je bila okusna, a so užitek nekoliko pokvarili s pretiranim garniranjem z rukolo in evropskim češnjevim paradižnikom. Tudi solata je bila trgovinska, tista mešanica iz trgovine, pa še prav sveža ni bila. Pri naročilu sladice, je natakar povedal, da so tu »jaki« in jih naštel kar nekaj. Izbrala sem mandljevo torto s čokolado. Bila je dobra, čeprav ni bila spečena v gostišču, verjetno jih naročajo v kakšni slaščičarni (kakor je navada v mnogih gostilnah). Ob računu so prinesli teranino, ki je še okrepil posledice popitega kozarčka malvazije.

Če boste lačni v bližini, komot greste tja na kakšno kosilo ali večerjo, hrana je dobra. Ne pričakujte pa kakšnih kulinaričnih presežkov.

(zadnji obisk julija 2018)

http://www.konoba-boccaporta.com/

Ni komentarjev:

Objavite komentar