(Ozeljan, restavracija z morsko hrano, priporočam)
Tu sem že enkrat bila na priporočilo prijateljice iz
Šempasa, ne spomnim se točno, kaj je bilo na jedilniku, ne spominjam se, da bi
bila morska hrana. Sedaj je to po mnenjih ocenjevalcev ena najboljših morskih
restavracij na Goriškem.
Tja sva sicer zavila po dolgi poti po severni Italiji
v največji vročini in v času požara na Krasu. Mislim, da je termometer v Gorici
pokazal 39 stopinj, ozračje je bilo zamegljeno zaradi dima in kosmi pepela so padali
iz zraka.
Ambient je prijeten, simpatičen je tudi lastnik, ki se
vešče vrti med mizami. Gostje so bili domačini, kar je dober znak.
V vročini sva si zaželela bolj lahke hrane, zato sva
po mešani morski predjedi (bakala, sardele na šavor, sardele s paradižnikom,
popečen košček tune), naročila brodet s polento. Ni bil običajen brodet, bil je
samo iz ene ribe – gofa. Odličen. Za sladico sem si izbrala kremo catalana, ki
je bila pripravljena nekoliko drugače kot v Kataloniji. Samo krema na krožniku,
nič dodatno temperaturno obdelana ali karamelizirana. Kavica dobra. Grapa doppo
tudi.
Hrana odlična, le cene so se v zadnjem času očitno
nekoliko zasolile. Tu Slovenija očitno prednjači pred Italijo.
(zadnji
obisk julija 2022)
Ni komentarjev:
Objavite komentar