(Portovenere, Ligurija, restavracija z morsko hrano, priporočam)
Bila sva v Portoveneru in iskala primerno gostilno za
nekaj pojest zvečer. Sprva sva bila namenjena nekoliko stran, v gostilno La
Lampara v Campiglii SP, a sva žal poklicala prepozno in je bilo vse zasedeno. Nisva
bila namreč navdušena, da bi večerjala v gostiščih na rivi Portovenera, ki so
namenjeni izključno turistom in nimajo prav dobre hrane. Ni nama preostalo
drugega, kot da še enkrat prevetriva ocene gostiln v kraju. Nekoliko višjo od
ostalih je imela restavracija Elettra, na obali mesta pod visokimi, ozkimi,
starimi hišami pri vhodu na pomol krajevne marine. Sprva so dejali, da je vse
zasedeno, a ker sva še malo krožila okoli restavracije, so naju poklicali nazaj
in dejali, da se je ena miza za dva sprostila. Prav na robu ob rivierni
promenadi, ob vhodu na pomol z barkami in s pogledom na otok Terrizzo.
Ambient torej pravi, tudi stolov niso imeli
plastičnih, s preprostim pogrinjkom na mizah in primerno prijaznimi natakarji.
Cene so bile nekoliko višje, a še vedno nižje kot zadnje čase v Sloveniji in na
Hrvaškem.
Imeli so neke mešane morske predjedi, kolikor sem
videla na sosednji mizi, so jih prinašali zaporedoma, najprej nekaj hladnih,
potem še nekaj toplih na posebnih krožničkih. Midva sva naročila samo z limono
marinirane inčune, bili so odlični. Tudi kruh je bil hrustljav in svež. Za
glavno jed so prinesli zelene tagliatele z morskimi sadeži – v buzari na belo je
bilo več različnih školjk, škampi in kozice. Odlično! Za desert pa sem vprašala
po sladici, ki jo pripravljajo doma. Prinesli so izjemno pito z limono in nekaj
skute, mislim da so ji rekli torta della nona, ali nekaj podobnega.
Skratka, bilo je dobro in lepo.
(zadnji
obisk julija 2022)
Ni komentarjev:
Objavite komentar