nedelja, 24. julij 2022

Ristorante Elettra

 (Portovenere, Ligurija, restavracija z morsko hrano, priporočam)

Bila sva v Portoveneru in iskala primerno gostilno za nekaj pojest zvečer. Sprva sva bila namenjena nekoliko stran, v gostilno La Lampara v Campiglii SP, a sva žal poklicala prepozno in je bilo vse zasedeno. Nisva bila namreč navdušena, da bi večerjala v gostiščih na rivi Portovenera, ki so namenjeni izključno turistom in nimajo prav dobre hrane. Ni nama preostalo drugega, kot da še enkrat prevetriva ocene gostiln v kraju. Nekoliko višjo od ostalih je imela restavracija Elettra, na obali mesta pod visokimi, ozkimi, starimi hišami pri vhodu na pomol krajevne marine. Sprva so dejali, da je vse zasedeno, a ker sva še malo krožila okoli restavracije, so naju poklicali nazaj in dejali, da se je ena miza za dva sprostila. Prav na robu ob rivierni promenadi, ob vhodu na pomol z barkami in s pogledom na otok Terrizzo.


Ambient torej pravi, tudi stolov niso imeli plastičnih, s preprostim pogrinjkom na mizah in primerno prijaznimi natakarji. Cene so bile nekoliko višje, a še vedno nižje kot zadnje čase v Sloveniji in na Hrvaškem.


Imeli so neke mešane morske predjedi, kolikor sem videla na sosednji mizi, so jih prinašali zaporedoma, najprej nekaj hladnih, potem še nekaj toplih na posebnih krožničkih. Midva sva naročila samo z limono marinirane inčune, bili so odlični. Tudi kruh je bil hrustljav in svež. Za glavno jed so prinesli zelene tagliatele z morskimi sadeži – v buzari na belo je bilo več različnih školjk, škampi in kozice. Odlično! Za desert pa sem vprašala po sladici, ki jo pripravljajo doma. Prinesli so izjemno pito z limono in nekaj skute, mislim da so ji rekli torta della nona, ali nekaj podobnega.

Skratka, bilo je dobro in lepo.


(zadnji obisk julija 2022)

Ni komentarjev:

Objavite komentar