sobota, 13. december 2014

McDonald's (medblog)

Kjerkoli (fastfood)18+
Hitra prehrana pač ne sodi med gurmanske bloge, zato je lahko le medblog. Je pa ena izmed zanimivih pojavov naše dobe, stranski produkt globalizacije, ekonomije in hitrega življenja. Čeprav ne nudi niti gurmanskega užitka, niti ni zdrava, me kot podpovprečno slovensko gospodinjo vseeno tu pa tam (največkrat dvakrat na leto) premami vonj po olju za cvrtje in misel na zapeljiv hamburger s suhim, tankim kosom govejega mesa, pomfri v vrečki, kokakolo, jagodno-vaniljino pito in igračko v hepimilu. Da ne bo pomote, v mekdonaldsu se pač ne vzame kakšne solate, ali česarkoli kar lahko dišalo po bolj zdravi prehrani. Ne, če greš tja, mora biti orto. In čeprav mi še nekaj ur po obroku prihajajo zračni signali iz želodca navzgor, mi to ne bo preprečilo, da ne bi izkoristila naslednje priložnosti čez kakšne pol leta, ko bom sama doma in mi ne bo treba skrbeti za kosilo. Bo že kaj na tem, da v hrano dajejo kakšno substanco, ki te naredi odvisnega in te vsake toliko zapelje v drajvin, ne da bi se tega zavedal.
Je pa naneslo, da prav v tem trenutku, ko tipkam tale medblog, vrtijo oddajo o verigah hitre prehrane. Ta hrana je stoprocentno varna, tako oni. Tisočkrat stestirana. Sodeč po slikah, ki so krožile po spletu, pa ima najbrž še kakšne aditive, da je prehitro ne napadejo patogeni organizmi (tega ni bilo v tej vzporedni ameriški oddaji).

Torej, glede na to, da se pri kuhi trudim z bolj zdravimi sestavinami in načinom priprave hrane in preferiram bolj natur gostilne, mi najbrž ne bo zelo škodilo, če se dvakrat na leto pregrešim in si privoščim nezdravo avanturo.

Ni komentarjev:

Objavite komentar