Kjerkoli (fastfood)18+
Hitra prehrana pač ne sodi med gurmanske bloge,
zato je lahko le medblog. Je pa ena izmed zanimivih pojavov naše dobe, stranski
produkt globalizacije, ekonomije in hitrega življenja. Čeprav ne nudi niti gurmanskega
užitka, niti ni zdrava, me kot podpovprečno slovensko gospodinjo vseeno tu pa
tam (največkrat dvakrat na leto) premami vonj po olju za cvrtje in misel na
zapeljiv hamburger s suhim, tankim kosom govejega mesa, pomfri v vrečki,
kokakolo, jagodno-vaniljino pito in igračko v hepimilu. Da ne bo pomote, v
mekdonaldsu se pač ne vzame kakšne solate, ali česarkoli kar lahko dišalo po
bolj zdravi prehrani. Ne, če greš tja, mora biti orto. In čeprav mi še nekaj ur
po obroku prihajajo zračni signali iz želodca navzgor, mi to ne bo preprečilo,
da ne bi izkoristila naslednje priložnosti čez kakšne pol leta, ko bom sama
doma in mi ne bo treba skrbeti za kosilo. Bo že kaj na tem, da v hrano dajejo
kakšno substanco, ki te naredi odvisnega in te vsake toliko zapelje v drajvin,
ne da bi se tega zavedal.
Je pa naneslo, da prav v tem trenutku, ko tipkam
tale medblog, vrtijo oddajo o verigah hitre prehrane. Ta hrana je stoprocentno
varna, tako oni. Tisočkrat stestirana. Sodeč po slikah, ki so krožile po
spletu, pa ima najbrž še kakšne aditive, da je prehitro ne napadejo patogeni
organizmi (tega ni bilo v tej vzporedni ameriški oddaji).
Torej, glede na to, da se pri kuhi trudim z bolj
zdravimi sestavinami in načinom priprave hrane in preferiram bolj natur gostilne, mi najbrž ne bo zelo škodilo, če se dvakrat na leto pregrešim in si
privoščim nezdravo avanturo.
Ni komentarjev:
Objavite komentar