(Dol pri
Vogljah, kraška restavracija, zelo priporočam)
Že pred leti sem slišala o čudoviti gostilni na
Krasu. Zapomnila sem si, da so jedci pisali o raviolih, polnjenih s šparglji in
podobnih rečeh. Mislim, da smo se v preteklosti že dvakrat namenili ustaviti v
tem gostišču, da so vedno imeli zaprto. Enkrat je bil menda napačen dan v
tednu, drugič pa ura – popoldne imajo namreč v vmesnem času zaprto.
Že zunanjost gostilne je spodbudna. V starejši
domačiji, kjer je bila verjetno gostilna že od nekdaj. Notranjost tudi. Ambient
urejen malo po kraško z mizami, ki so pogrnjene z čistimi belimi prti in okusno
postavljene s priborom, kozarci in prtiči. Tudi dobrodošlica prijetne
gostiteljice doda k dobremu počutju v gostišču. Ponudba hrane je ravno pravšnja
– kraška, nekoliko prilagojena okusom kulinaričnih razvajencev današnjega časa.
Nisem si zapomnila celotneg jedilnika, a najde se vsega za vsak okus. Poskusili
smo tris testenin, odlične domače raviole, njoke in široke rezance. Ne spomnim
se več dobro, kaj je bilo s čim, a okusi in struktura testenin so se odlično
ujeli s skuto, šparglji in nastrganimi tartufi. Sveža domača solata, predvsem
okusen prvi radič, so naredili svoje. Imajo tudi odlično pripravljeno
divjačino, mislim, da jo strežejo s polento. Da o teranu za zraven ne govorimo.
Tudi o sladicah lahko govorimo samo s presežniki. Figova krostata, čokoladni
mus, jogurtova strnjenka z jagodami in še kaj.
Res izredno fajn gostilna. Zelo priporočam.
(Zadnji obisk
maja 2017)
Ni komentarjev:
Objavite komentar