sobota, 13. maj 2017

Ravbar

(Dol pri Vogljah, kraška restavracija, zelo priporočam)
Že pred leti sem slišala o čudoviti gostilni na Krasu. Zapomnila sem si, da so jedci pisali o raviolih, polnjenih s šparglji in podobnih rečeh. Mislim, da smo se v preteklosti že dvakrat namenili ustaviti v tem gostišču, da so vedno imeli zaprto. Enkrat je bil menda napačen dan v tednu, drugič pa ura – popoldne imajo namreč v vmesnem času zaprto.
Že zunanjost gostilne je spodbudna. V starejši domačiji, kjer je bila verjetno gostilna že od nekdaj. Notranjost tudi. Ambient urejen malo po kraško z mizami, ki so pogrnjene z čistimi belimi prti in okusno postavljene s priborom, kozarci in prtiči. Tudi dobrodošlica prijetne gostiteljice doda k dobremu počutju v gostišču. Ponudba hrane je ravno pravšnja – kraška, nekoliko prilagojena okusom kulinaričnih razvajencev današnjega časa. Nisem si zapomnila celotneg jedilnika, a najde se vsega za vsak okus. Poskusili smo tris testenin, odlične domače raviole, njoke in široke rezance. Ne spomnim se več dobro, kaj je bilo s čim, a okusi in struktura testenin so se odlično ujeli s skuto, šparglji in nastrganimi tartufi. Sveža domača solata, predvsem okusen prvi radič, so naredili svoje. Imajo tudi odlično pripravljeno divjačino, mislim, da jo strežejo s polento. Da o teranu za zraven ne govorimo. Tudi o sladicah lahko govorimo samo s presežniki. Figova krostata, čokoladni mus, jogurtova strnjenka z jagodami in še kaj.
Res izredno fajn gostilna. Zelo priporočam.

(Zadnji obisk maja 2017)

Ni komentarjev:

Objavite komentar