(Kozari, Buzet, istrska konoba, priporočam)
»Prijetno presenečenje« rečemo vedno, ko ne
pričakujemo veliko, pa se izkaže drugače. V gostilno smo zavili sicer po
neuspešnem postanku pri konobi Vrh, ki je bila nepričakovano zaprta in ima v
Istra gurmetu višjo oceno. Pri gostišču Volte pa sem ugotovila, da se na oceno
taistega vodiča ni nujno zanesti, ker je bila izkušnja tu boljša od njihove
ocene.
Notranjost gostilne je prijetno urejena, še posebej
pa smo uživali zunaj pod krošnjo drevesa in ob žuborečem jezercu. Krajinska
ureditev vrta sicer ni na visoki ravni, a večini ljudi, ki nimajo strokovne
deformacije, je najbrž itak všeč. Osebje je izjemno prijetno.
Hrana je tudi bila odlična. Vse sveže in
pripravljeno ravno prav. Brez smetane in kakšnega posebnega umetničenja na
krožniku. Samo jed in to mi je všeč. Poleg tega sem na jedilniku zasledila še
omembo, da sta kruh in testenine domača, do so jajca od neke gospe z imenom in
priimkom, da je meso od tam in tam. Torej skrbijo za sestavine. In to se opazi
tudi pri okusu hrane. Te dni so nudili dva špargljeva menija in poskusili smo
obadva, ker se v tem času pač je šparglje. V obeh menijih smo poskusili
špargljevo juho, fritajo, neke vrste karbonaro s šparglji ter šparglje s
pljukanci in ombolom. Za desert pa primorski jabolčni štrudelj (listnato testo)
in palačinko z domačo marmelado. Vse je bilo zelo okusno, pripravljeno kot smo
pričakovali, domač kruh in testenine so bili odlični. Ombolo tudi. In jabolčni
štrudelj, na katerega sem občutljiva, je bil sveže pečen in hrustljav.
Morda je bilo vse tako sveže in dobro tudi zaradi
tega, ker so imeli v gostilni polno gostov ob nekem dogodku, a tudi tistih
slučajnih, kot smo bili mi, je bilo kar nekaj. Torej, Istra gurmet se je tokrat
zmotil, gostilna bi si zaslužila eno stopnjo više kot je bila ocenjena. Obisk
priporočam!
(Zadnji obisk
aprila 2017)
Ni komentarjev:
Objavite komentar