petek, 28. april 2017

Volte

(Kozari, Buzet, istrska konoba, priporočam)
»Prijetno presenečenje« rečemo vedno, ko ne pričakujemo veliko, pa se izkaže drugače. V gostilno smo zavili sicer po neuspešnem postanku pri konobi Vrh, ki je bila nepričakovano zaprta in ima v Istra gurmetu višjo oceno. Pri gostišču Volte pa sem ugotovila, da se na oceno taistega vodiča ni nujno zanesti, ker je bila izkušnja tu boljša od njihove ocene.

Notranjost gostilne je prijetno urejena, še posebej pa smo uživali zunaj pod krošnjo drevesa in ob žuborečem jezercu. Krajinska ureditev vrta sicer ni na visoki ravni, a večini ljudi, ki nimajo strokovne deformacije, je najbrž itak všeč. Osebje je izjemno prijetno.

Hrana je tudi bila odlična. Vse sveže in pripravljeno ravno prav. Brez smetane in kakšnega posebnega umetničenja na krožniku. Samo jed in to mi je všeč. Poleg tega sem na jedilniku zasledila še omembo, da sta kruh in testenine domača, do so jajca od neke gospe z imenom in priimkom, da je meso od tam in tam. Torej skrbijo za sestavine. In to se opazi tudi pri okusu hrane. Te dni so nudili dva špargljeva menija in poskusili smo obadva, ker se v tem času pač je šparglje. V obeh menijih smo poskusili špargljevo juho, fritajo, neke vrste karbonaro s šparglji ter šparglje s pljukanci in ombolom. Za desert pa primorski jabolčni štrudelj (listnato testo) in palačinko z domačo marmelado. Vse je bilo zelo okusno, pripravljeno kot smo pričakovali, domač kruh in testenine so bili odlični. Ombolo tudi. In jabolčni štrudelj, na katerega sem občutljiva, je bil sveže pečen in hrustljav.

Morda je bilo vse tako sveže in dobro tudi zaradi tega, ker so imeli v gostilni polno gostov ob nekem dogodku, a tudi tistih slučajnih, kot smo bili mi, je bilo kar nekaj. Torej, Istra gurmet se je tokrat zmotil, gostilna bi si zaslužila eno stopnjo više kot je bila ocenjena. Obisk priporočam!
(Zadnji obisk aprila 2017)


Ni komentarjev:

Objavite komentar