(Praga, restavracija z modernejšo lokalno hrano, priporočam)
Restavracijo
mi je priporočila začasna domačinka, zelo dobro je ocenjena tudi na
spletu. Dober znak je bil tudi ta, da je bila polna ter, da so bili gostje v
glavnem domačini. Gostišče je postavljeno v prostore nekdanje tiskarne, ambient
je izjemno prijeten, nekoliko asketski z lesenim pohištvom.
Na meniju je lokalna hrana, morda z nekoliko sodobnejšim pridihom, a še vedno konkretna v ravno pravih količinah brez nepotrebnega okrasja. Poskusili smo zelo dobri juhi, močno govejo in gobovo. Juhi so postregli za naša pojmovanja nekoliko nenavadno. Najprej so prinesli na mizo krožnika z bogato zakuho, potem šele zalili z juho. Tako smo, ko so pred nas postavili krožnika, mislili, da so nam napačno prinesli kakšno ne naročeno predjed. Za glavno jed smo seveda poskusili svičkovo z žemljinimi knedli, poleg tega še mesne kroglice na zelenjavi s knedlički. Oboje je bilo zelo dobro.
Za
sosednjo mizo je bilo več gostov. Prednje so prihajali vabeči krožniki z
golažem, pečenkami različne vrste mesa z raznimi prilogami. Kot sladico
sem izbrala dukatove buhtečke, male buhteljne iz kvašenega testa, polnjene z
orehi, na vaniljevem šodoju s kepico vaniljevega sladoleda. Odlično!
(zadnji obisk
avgusta 2018)
Ni komentarjev:
Objavite komentar