(Dunaj, italijanska restavracija)
V nazivu italijanska restavracija ima dobro hrano, morda s
posebnostjo, da imajo določene jedi kakšno posebnost, ki pomeni odmik od čiste
italijanske kuhinje.
Tako smo na primer poskusili gratinirane gambere piri piri
in ratinirane vongole, pripravljene kot polži po francosko. Bliže italijsnski
kuhinji so bili rižota z gamberi in žafranom ter špageti z vongolami. Avtentični
so bili tudi ravioli z gamberi. Pri tej jedi je bil nenavaden samo evropski
paradižnik v omaki. Bil je tako svetel in hrustljavo svež ter posebnega okusa
(kot kakšna melona ali kakšen drug sadež), da sem natakarja vprašala, kaj je
to. Šel je vprašati v kuhinjo in povedal, da je paradižnik. Za desert pa je
bila res izjemna rožmarinova panakota.
Kava ni bila ok. Morda sem bila toliko bolj razočarana, ker
sem, čeprav sredi Dunaja, v italijanski
restavraciji pričakovala pravi espresso.
(Zadnji obisk marca
2023)
Ni komentarjev:
Objavite komentar