sreda, 10. april 2013

Rajh

Bakovci
(boljša domača gostilna, zelo priporočam)
Že dolgo nisem bila pri Rajhu, ampak si skoraj upam dati roko v ogenj, da je še vedno na vrhu. Kadarkoli sem tam okušala njihove dobrote, je bila hrana odlična. Spominjam se kolin, klobasic z raznovrstnim polnilom z bujto repo. Pa odličnega golaža. Najbolj pa me je očaral njihov paprikaš. Če me spomin ne vara, je bil serviran s širokimi rezanci. Da o vseh ostalih dobrotah, ki so osnovane na prekmurskih domačih sestavinah, tudi buči, sploh ne govorim. Ajdov kruh z orehi. Skuta z bučnimi semeni in bučnim oljem. Račja pašteta. Domača slanina. Za sladico prekmurska gibanica ali pa domači retaš. Ne vem, če je bil pri njih tudi kvašeni, ampak to sploh ni pomembno. Karkoli priroma na mizo je odlično.

Ambient je ravno pravšnji za takšno gostilno. Poleti lahko sedite zunaj, pred gostilno v bakovškem vzdušju. Gostitelji ponudijo tudi kaj posebnega. Nekoč so prodajali v razne ovoje oblečena bučna semena. Izborno.

(zadnji obisk 2009)

http://www.rajh.si/

Ni komentarjev:

Objavite komentar