torek, 9. april 2013

Sončna hiša

Banovci
(dizajnerske sobe z zajtrkom in wellnessom, zelo priporočam)
Kot ste najbrž že ugotovili, to ni gostilna. Je hiša z nekaj dvoposteljnimi sobami in eno družinsko. In odličnim zajtrkom v prijetnem ambientu, ki se staplja z vrtom. Je pa dobro izhodišče za vse okoliške gostilne na tej in oni strani Mure. Pomurje je regija z veliko koncentracijo dobrih gostiln, tako da ob vikend obisku težko obiščeš vse. Gotovo je treba na specialitete one strani Mϋre, v Rajha v Bakovcih, K Rotundi v Selo, v Bϋkeš Čardo v Dolgovaške gorice pri Lendavi, v Prekmursko ižo v Ižakovce ali pa k Erđavcu v Sebeborce. Pa seveda še kam, naj mi vsi prekmurski odlični gostilničarji oprostijo, ker jih nisem omenila. Na tej, prleški strani Mure pa na bograč v Gostilno Zorko v Borece ali pa v Taverno v Ljutomerskih goricah na prleške posebnosti in seveda vino iz tega okoliša.

Malce me je zaneslo h kulinarični ponudbi, naj se vrnem nazaj k Sončni hiši. Vodi jo zelo gostoljuben mlad par in njihov dotik se opazi na vsakem koraku. V vsaki podrobnosti. Pozorno skrbita za hišo in goste. Sobe so izjemno prijetne za bivanje, posebej tiste v pritličju, ki se odpirajo naravnost na mursko ravnico, v daljavi pa je viden obris gozdov, ki obdajajo Muro in njene okljuke.

Po kulinaričnih užitkih si lahko privoščite vožnjo s kolesom po obeh straneh Mure. Na tej strani ne pozabite v Veržej in njegov mlin, na oni pa na otok Ljubezni. Kolesa dobite v posodo v gostoljubni hiši kjer bivate. Meni se je dogodilo, da sem pomotoma odpeljala kolo od snažilke. Dekle v recepciji nama je dejalo, da lahko sama izbereva kolesa, verjetno pa ni vedela, da je bilo v bližini prislonjeno tudi omenjeno kolo. Po višini in ostalih tehničnih komponentah mi je najbolj ustrezalo. Še dobro, da je bila snažilka ves dan zaposlena in kolesa ni pogrešila. S kolesi se lahko odpravite tudi na ogled bolj oddaljenih znamenitosti Prekmurja. Zdravilno Bukovniško jezero, Ženavlje, od boga pozabljena vas, kamor je v letu rojstva mojih staršev pristal balon, Plečnikova cerkev v Bogojini, romanska Rotunda v Selu, Plavajoči mlin na Muri, Vučja gomila, ki jo opisuje tudi Bogdan Novak v svoji sagi in Grad Goričko, kamor je veliko navdušenosti in dela vložila moja sošolka (ne samo tja, v celo Prekmurje). Sobota, v kateri se dogaja Lainščkov roman. In vse vasi v Prekmurju, Beltinci, Filovci, Prosenjakovci, Fasadovci.

Druga oblika sprostitve po najedanju in športu pa je wellness. Finska savna, jacuzzi in masaža po vaši izbiri.

Slovenci vse preveč hlastamo po tujih krajih na drugih koncih sveta, domovino pa premalo poznamo. Pojdite k Mϋri. 

(Zadnji obisk 2009. Upam le, da medtem ponudba in oskrba nista bili preveč spremenjeni. Na spletni strani namreč objavljajo neke specifične pakete. Res pa je, da je bilo tudi takrat tam opaziti predvsem pare.)

http://www.soncna-hisa.si/

Ni komentarjev:

Objavite komentar