torek, 26. februar 2013

Pod volat

Podgorica
(črnogorska kuhinja, priporočam)
Če vas bo pot zanesla v Титоград in si boste zaželeli domače kuhinje v restoranu tipa kafane, se kar odpravite tja. Gostilna se razteza v treh večjih prostorih pritlične stavbe, nekoliko različno opremljenih. En je pri šanku, ta je najbolj blizu tipu kafane, drugi je pri pultu ob kuhinji. V teh dveh strežejo natakarji z belimi srajcami. Tretji je opremljen v taki bolj črnogorski maniri, tam strežejo natakarji v opravi z elementi narodne noše. Kadi se lahko povsod. Poleti je zunaj prijeten vrt. Pa še ena posebnost. Ni moškega in ženskega stranišča. Sta dva, na vratih prvega, ki je v zelenih tonih, piše "faith", na vratih drugega, ki je v rdečih tonih, piše "love". Lokal je poln ob vsaki uri, tudi popoldan, ko ni več čas kosila in še ne čas za večerjo. Največ je domačinov, vanj se pa pritepe tudi kar nekaj consultant-ov, ki razdajajo svoje bogato znanje tej mladi državi v tranziciji.

Hrana odlična. Čorbe, pasulj, japrak, meso ispod sača, vse vrste mesa na roštilju (tudi beli bubrezi, ki jih pri nas ni več dobiti) in vse priloge, ki gredo k balkanski hrani. Na koncu baklave in odličen kadaif. Opozarjam, da so porcije zelo velike. Ob hrani priporočam Vranac Pro corde (dobro za srce), ob koncu pa obvezno pokoju rakiju (dobro za grlo). Priporočajo lozu Institut ali pa rakiju Kruna.

(zadnji obisk februarja 2013)

https://www.facebook.com/pages/Pod-Volat/121976341211960

Ni komentarjev:

Objavite komentar