Kaval se je v vseh teh letih že kar udomačil na
Brodu. Na začetku je bil, v takrat še ne tako bogati ljubljanski ponudbi
gostilnic z italijansko obarvano kuhinjo, kar nekaj posebnega. In tja smo
hodili, če smo želeli doživeti srečanje v prijetnem ambientu in ob dobri hrani. V
vseh teh letih obstoja se še vedno trudijo z vsem kar pritiče gostilni, ki
živi. Z vedno svežo ponudbo in majhnimi detajli, ki naredijo doživetje prijetno. Še vedno imajo namreč polno, tudi avgusta v času kosila sredi vročinskega
vala. Če grem v Ljubljani kam na pašto, grem v Asa ali pa sem. In danes, ko sem
imela dan pospravljanja in bila sama doma, sem si rekla, zakaj pa si ne bi privoščila
ene pašte v solo. Prav fajn je včasih zaiti v kakšno gostilno sam. Laže
opazuješ okolico in se posvetiš hrani. Slaba stran pa je, da ti, ker nimaš
sogovornika, na uho pridejo pogovori s sosednjih miz, ki jih nekako ne moreš
utišati, če jih ne prekrije žuborenje pogovorov ostalih jedcev v gostilni. Torej
v Kavalu si običajno privoščimo pašto, rižoto, pizzo ali pa kakšno drugo po
toskansko pripravljeno jed. Florentinca, tagliatto, pa tudi ribico pripravijo.
Za sladico se vedno dobi kaj dobrega, posebej okusne so tortice. Ob delovnikih imajo
tudi ponudbo kosil, vsakokrat pa ob karti jedi dobiš tudi list s sezonskimi
jedmi, vabljivo opisanimi z vsemi naštetimi sestavinami. Tako se danes nisem
mogla odločiti med domačimi širokimi rezanci z omako iz lisičk, gamberov, pora,
belega vina in med podobno, le da je bila namesti gamberov bela riba in še
češnjevi paradižniki. Odločila sem se za slednjo, čeprav mi je bilo kasneje
nekoliko žal. Koščki ribe so imeli še kožo, kar k takšni obliki priprave ribe
ne gre. Koža pusti v tem primeru neko banalno sled, ki pokvari celoten spoj
okusov. Pa še za odtenek preslano je bilo. Jedi je bolje soliti manj, vsak
jedec si lahko doda kanček po svojem okusu. Bolje bi bilo z nekoliko sladkastim
okusom gamberov. So pa bili domači rezanci odlični. Prava čvrstost, ki je jedi
dala dobro oporo za izražanje okusa.
Naj vas ne zmoti bolj kritična presoja kakšne
sestavine jedi. Da ne bo pomote, Kavala še vedno priporočam zaradi vsega kar se
tam dobi, posebnega vzdušja in zelo prijetnega ambienta.
(zadnji obisk
avgust 2013)
http://www.kaval-group.si/GOSTILNICA_KAVAL,,gostilnica.htm
http://www.kaval-group.si/GOSTILNICA_KAVAL,,gostilnica.htm
Ni komentarjev:
Objavite komentar