(Izola, ribja kantina, priporočam)
Bujol je med gostilnami, o katerih se širi dober
glas in sicer med jedci, ki uživajo v preprosto pripravljeni sveži morski
hrani. Moram reči, da je upravičil pričakovanja, ribja hrana je bila zares
dobra, intrinzičnih okusov in izjemno prijetno postrežena. Tudi za Bujol sem
slišala nekaj podobnega kot za Batelino v Banjolah, da postrežejo tisto, kar
tistega dne ulovijo.
Ambient je prijeten, znotraj srednjeveško obmorski,
zunaj preprost, z lesenimi mizami in klopmi, ki je praktično na prav na ulici -
na Verdijevi in Manzziolijevem trgu. Postrežba je bila izjemno prijetna,
naravna, nevsiljiva in duhovita, gostitelja sta bila verjetno oče in sin.
Kot rečeno, pri Bujolu se najde preproste jedi, od
začetnih hobotnice v solati, bakalaja, mariniranih inčunov, sardel na šavor in
izjemnih filejev slanih inčunov v ostrih majhnih papričicah (te je bil zame
vrhunec med predjedmi, ki jih je prijazni lastnik na mizo prinesel kar tako,
ker gredo dobro k bakalaju), preko glavnih jedi, med katerimi se znajdejo tudi
manjše ribe, kot so sardelice in moli (odlični), pa tudi sipice na žaru s
čebulo, pa do domače sladice, nekega kolača s pudingasto kremo.
Vse to ob
dobrem domačem kruhu in odlični rinfuzo malvaziji.
(zadnji obisk
marca 2017)
Ni komentarjev:
Objavite komentar