petek, 28. april 2017

Bujol

(Izola, ribja kantina, priporočam)
Bujol je med gostilnami, o katerih se širi dober glas in sicer med jedci, ki uživajo v preprosto pripravljeni sveži morski hrani. Moram reči, da je upravičil pričakovanja, ribja hrana je bila zares dobra, intrinzičnih okusov in izjemno prijetno postrežena. Tudi za Bujol sem slišala nekaj podobnega kot za Batelino v Banjolah, da postrežejo tisto, kar tistega dne ulovijo.

Ambient je prijeten, znotraj srednjeveško obmorski, zunaj preprost, z lesenimi mizami in klopmi, ki je praktično na prav na ulici - na Verdijevi in Manzziolijevem trgu. Postrežba je bila izjemno prijetna, naravna, nevsiljiva in duhovita, gostitelja sta bila verjetno oče in sin.

Kot rečeno, pri Bujolu se najde preproste jedi, od začetnih hobotnice v solati, bakalaja, mariniranih inčunov, sardel na šavor in izjemnih filejev slanih inčunov v ostrih majhnih papričicah (te je bil zame vrhunec med predjedmi, ki jih je prijazni lastnik na mizo prinesel kar tako, ker gredo dobro k bakalaju), preko glavnih jedi, med katerimi se znajdejo tudi manjše ribe, kot so sardelice in moli (odlični), pa tudi sipice na žaru s čebulo, pa do domače sladice, nekega kolača s pudingasto kremo.
 Vse to ob dobrem domačem kruhu in odlični rinfuzo malvaziji.

(zadnji obisk marca 2017)

Ni komentarjev:

Objavite komentar