petek, 28. april 2017

Manjada

(Izola, mediteranska kuhinja, priporočam)
Že pred leti smo se v Manjadi včasih ustavili na pici – gostišče v bloku pri Simonovem zalivu je namreč slovelo po odlični pici iz krušne peči. Zadnji obisk v prijetno v mediteranskem stilu urejenem lokalu pa je pokazal, da imajo poleg pic tudi druge mediteranske jedi, od morskih pa do pašt in rižot istrskih okusov. Te dni so imeli tudi ponudbo z istrskimi šparglji – fuži z divjimi šparglji in gamberi so bili prav dobri. Odlična je bila tudi rižota z morskimi sadeži, za hladno predjed pa hobotnica v solati. Tudi porcijski brancin na žaru z blitvo je bil okusen. Imajo tudi dober solatni bar s solato iz domačega vrta. Odlična je bila tudi krostata, sicer pripravljena bolj v maniri (prekmurske) gibanice.

(zadnji obisk marca 2017)

Ni komentarjev:

Objavite komentar