petek, 28. april 2017

Kantinon

(Rovinj, bolj fancy konoba, priporočam)
Po Istra gurmetu naj bi Kantinon sodil med najboljše konobe v hrvaški Istri. Lokal je simpatično opremljen, asketsko domačno. Najboljša je miza, ki je postavljena napol med vrata, tako da sedite na pločniku ter gledate batane v rovinjskem mandraču in polotok s starim naseljem in sveto Fumo na vrhu.

Na jedilniku imajo ribje in kontinetlne istrske jedi, lahko si najdemo samo kaj za piknit ob izbranem kozarcu vina, lahko pa si tudi privoščimo kompleten obrok z več hodi. Italijani za sosednjo mizo so piknili hobotnico v solati, njihovi obrazi so bili videti zadovoljni. Jaz sem poskusila pljukance s pršutom in tartufovo peno in nekaj lističi sveže rukole po vrhu. Jed je bila v redu, izjemno pa jo je dopolnil kozarec vrhunske Malvazije. V Kantinonu namreč dobite vrhunska vina na kozarec. Za desert so me presenetili z odlično rožato, ki pa ni bila povsem dalmatinska – prelita je bila z višnjami namesto karamela.

V starem Rovinju bo najbrž še vedno moja prva izbira Veli Jože, ker sem pač ljubiteljica bolj enostavno pripravljene hrane, ki ohranja svoje osnovne okuse. Sicer pa je Kantinon dobra izbira, kljub vsemu nekoliko drugačen tip gostilne, kot jih je večina v Rovinju, ki vabijo z obledelimi barvnimi fotografijami fish and chipsa ali mešanega mesa na žaru.

Ponovno 2021.
Ob zadnjem obisku sem dobila še nekoliko boljši vtis, glede na zadnji obisk v Velem Jožetu, bi morda to postala moja prva izbira v starem Rovinju. Jedilnik so nekoliko spremenili, je več "natur" pripravljenih jedi, tako da je moč uživati v bolj pristni morski hrani. Prav na obali sva uživala v odlinih mešanih školjkah na buzari in frittu mistu ob kozarčku malvazije. Za sladico je bil dober jabolčni štrudel in še boljša limonina krema.

Ponovno 2022. Limonina krema je bila grenka verjetno zaradi ne preveč sveže skute.

(zadnji obisk maja 2022)

Ni komentarjev:

Objavite komentar