petek, 28. april 2017

Stift St. Georgen

(St. Georgen am Langsee, avstrijska restavracija v samostanu, priporočam)
Napisala sem avstrijska, ker imajo Avstrijci nekoliko posebno kulinariko, za katero ne moremo reči, da je le alpska, nemška ali ogrska, ampak tudi malce nagnjena k umetelnim začimbam, maščobam in ogljikovim hidratom. Iz kuhinj avstrijskih restavracij veje poseben vonj. Takšen tudi iz zelo dobre restavracije hotela za sprostitev in dušo v samostanu svetega Jurija ob Dolgem jezeru. Ponudba hrane je raznolika, veliko ponujajo tudi značilne avstrijske hrane, od dunajskih zrezkov, pečenke, rečnih rib do kruhovih cmokov, vlivancev, restanega krompirja, pa tudi različnih alpskih sladic, kot so štrudelj, šmorn in jabolčna pita. Edin prigovor, ki ga imam na kuhinjo je, da nimajo avtohtone zelenjave, pripravljajo večinoma »evropsko«, ki je povsod enaka.

(zadnji obisk februarja 2017)

Ni komentarjev:

Objavite komentar