(St. Georgen am Langsee, avstrijska restavracija v
samostanu, priporočam)
Napisala sem avstrijska, ker imajo Avstrijci
nekoliko posebno kulinariko, za katero ne moremo reči, da je le alpska, nemška
ali ogrska, ampak tudi malce nagnjena k umetelnim začimbam, maščobam in
ogljikovim hidratom. Iz kuhinj avstrijskih restavracij veje poseben vonj.
Takšen tudi iz zelo dobre restavracije hotela za sprostitev in dušo v samostanu
svetega Jurija ob Dolgem jezeru. Ponudba hrane je raznolika, veliko ponujajo
tudi značilne avstrijske hrane, od dunajskih zrezkov, pečenke, rečnih rib do
kruhovih cmokov, vlivancev, restanega krompirja, pa tudi različnih alpskih
sladic, kot so štrudelj, šmorn in jabolčna pita. Edin prigovor, ki ga imam na
kuhinjo je, da nimajo avtohtone zelenjave, pripravljajo večinoma »evropsko«, ki
je povsod enaka.
(zadnji obisk
februarja 2017)
Ni komentarjev:
Objavite komentar