petek, 28. april 2017

La Grisia

(Bale, restavracija v romantičnem istrskem hotelu v starem mestecu, priporočam)
Že nekaj časa sem kanila obiskati to restavracijo, ki je med bolje ocenjenimi v Istra Gourmetu. Bila sem že enkrat tam, a takrat smo bili že po kosilu in smo poskusili samo njihov odličen sladoled s tartufi in olivnem olju ter tistega s sivko. Oba sta nekaj posebnega.

Tokrat pa je naneslo, da smo se tam ustavili tudi na kosilcu. Zunanji ambient je prijeten in navdihujoč – tako tisti na ulici, kot tisti na ozkem dvorišču med istrskimi kamnitimi hišami. Notranji ambient je malce preveč fensi, lahko bi bil stilsko bolj prilagojen kraju. Edino, kar me je zmotilo v tem lokalu je bila postrežba. Nekoliko nadut natakar, ki je precej z večjo vnemo stregel hitro obogatela lokalna fanta in nemško govoreče turiste za sosednjo mizo, čeprav so jedli samo sladico. Imam pa nekoliko boljši spomin na postrežbo pred kakšnim letom, bilo je sicer poletje in več prijaznih natakarjev.

Hrana je bila odlična. Posebej dobro se je začelo s toplimi tartufovimi bombetkami in lastnim olivnim oljem. Zelo dobri so bili ravioli, polnjeni z mletim mesom boškarina in zeljem v zeliščni omaki, morda bi lahko bili bolj pazljivo zalepljeni ali pa dodana še kakšna sestavina polnila – v notranjosti je bilo namreč čutiti neke vrste vodenost. Boškarinova rebrca na izjemno velikem krožniku pa so bila odlična. Meso se je topilo v ustih, poleg pa je bila popečena polenta in priloga iz zelja in pancete. Za sladico se tudi tokrat nismo mogli upreti odličnemu sivkinemu sladoledu.

Je pa tale restavracija na meji, da bi dobila oceno »zelo priporočam«, zato kar pojdite tja, če boste v bližini. Cene so primerljive s podobnimi gostišči v tem koncu.

(zadnji obisk aprila 2017)

Ni komentarjev:

Objavite komentar